Қақпақтың ең қорғаныш дәрежесі деген не?

жабу ережелері күйі:

Мақсат мұқабадағы бірнеше көздердің артында болса, онда тек қана жабық қорғау дәрежесі қолданылады.

In most situations, determining which cover is most protective is fairly straightforward. Against almost all attacks, the order of protectiveness is half < three-quarters < total. What I want to know is whether that is the only way to interpret the 'most protective cover' statement. To give a concrete example of a situation where this might be relevant, let us look at fireball.

fireball арналған бұл мәселені елемеу штанганы бұрыштарды айналып өту арқылы жалпы қақпақты елемей қалатынын анықтайды. Дегенмен, заклинаний сипаттамасы мақсатты қорғаныс тастағының қақпағынан бонус ала алмайтындығын анық айтпайды, себебі қасиетті жалын . Бұл дегеніміз, төрттен үш бөлікке арналған қақпақ бар, бірақ жиынтықтың қақпағы болмаған жағдайда, олар үшін +5 бонус өздігінен құтқару шабуылына ие болады.

Егер мақсаттың жалпы қақпағы және төрттен үш қабаты болса және бұрыштың айналасындағы fireball әсеріне ұшыраған болса, онда төрттен үш қабатпен қамтамасыз етілген + Dexterity сақтау ұшы +5 дейін жалпы мұқабадағы пайда.

Бұл жай ғана мысал, сондықтан оның егжей-тегжейлі мәліметтеріне жете бермейік (тіпті оны қалай қойғаным сияқты жұмыс істемеуі де мүмкін, бірақ бұл мәселе емес).

Мен шынымен білгім келеді:

Мақсатты толық жабу және төрттен үш қабат болса және жағдай төрттен үш жабудың пайдасы жалпы жабудың артықшылықтарына қарағанда тиімді болмақ болса, онда мақсат төртінші төрттен үшін немесе жалпы мұқаба?

7
Жартылай емес қақпақ Джереми Кроуфордқа қарсы Fireball-тан да көмектеспейді: «Егер сіздің әсеріңіз жойылса айналасында тарайды және сізге жетеді. « (Бұл сұрақ Fireball-ға тән емес, себебі мен жауапты емес, түсініктеме ретінде қалдырамын.)
қосылды автор V2Blast, көзі
@AVeryLargeBear Мәселені тарылту үшін тақырыпты редакцияладым. Егер дұрыс болмаса, оны орап алуға болады.
қосылды автор enkryptor, көзі
@DanielZastoupil атауында айтылғандай, бұл «ең қорғаныш дәрежесін» қалай байланыстырады? Егер Fireball жалпы қақпақты елемейді, бірақ 3/4 қақпағын ескермейтін болса, ол қақпақтың дәрежесі емес, заклинаний қасиеттері туралы.
қосылды автор enkryptor, көзі
Егер бұл edge жағдайда, Fireball-ге 3/4 немесе кез-келген басқа қапшық маңызды деп ойлайтын нәрсені толық жабуға мүмкіндік берсе, шатастырмақпын ба?
қосылды автор chirlu, көзі
Сұрақ тек жалынның мұқабасымен бұзылған немесе ДК-ның әр түрлі қақпақшалары бар жалпы қақпақпен ғана байланысты ма?
қосылды автор chirlu, көзі
Бұл сұрақ бастапқыда Fireball үлгісіне және осы заклинанийдің байланысты механикасына сүйенеді және қазіргі жауаптар осы мысалда жазылғандығына байланысты болды, мен оны редакциялауға қосып қойдым. Егер сіз қатты келіспесеңіз, оны әрдайым алып тастай аласыз, бірақ сіз жалпыға ортақ Q & A алғыңыз келсе, мен .
қосылды автор murugan, көзі
@NautArch Мен дұрыс мысал келтірмегендіктен, қанағаттанбасам да, жауап берушілерге әділ болу үшін ең жақсы шақыру болуы мүмкін деп келісемін.
қосылды автор cjor530, көзі
Мен @ kkryptor мен оралды және менің мәселе түсіндіруге тырысты. Түсінбеңіз, маған түсінік беріңіз.
қосылды автор cjor530, көзі
Менің ойымша, мәселенің Fireball бөлімінде тым көп шоғырланған. Мен негізінен мысалдың бірнеше қақпақ түріне ие болғанын мысалмен келтіргім келді, бірақ әсері басқа қақпаққа қарағанда әдеттегіден кем қорғаныш жамылғысын жақсы етеді. Мен оны түзетуге тырысамын және түзетемін.
қосылды автор cjor530, көзі
@Slagmoth Fireball мұқабасына елемеу туралы мәлімдеме жасамайды. Ол жалпы мұқабадағы негізгі артықшылықты елемейтін бұрыштарға айналады деп мәлімдейді. Сұрақ: Fireball сондай-ақ қақпақпен берілген Dex құтқару лақтыру бонусін елемейді ме, егер жоқ болса, онда сіз жалпы сыйақымен қандай бонус аласыз? Бұл мәселенің неғұрлым нақты сипаттамасы болуы мүмкін.
қосылды автор Linda, көзі
Жаңа мысал көмектеседі деп ойлаймын. Егер тас қабырға жеткілікті күшпен лақтырылса, қабырға оны тоқтатпаған болса, онда қабырғаның жасырын болғаны (жалпы немесе төрттен үш) болмайды.
қосылды автор Kris, көзі

5 жауаптар

3/4 қақпақ қолданылатын және толық қақпақ қолданылмайтын жағдай жоқ.

Алғашқы екі параграфта мұқабаның мағынасы туралы көп айтылады, бірақ бұл жерде екі жол бар.

Мақсатты тек қана егер   шабуылға немесе басқа әсерге қарама-қарсы жақта пайда болады   

     

...

     

Мысалы, егер мақсат нысанның артында болса   бұл жарты қақпақты және төрттен үш бөлігін беретін ағаш шанағын береді   мұқабаның төртінші төрттен бір қақпағы бар.

Біріншіден, сіз жабу кезінде белгіленеді. Атап айтқанда, ол «қақпақ» мәртебенің әсері немесе кейіпкердің болуы мүмкін «мемлекет» деп атайды, «жабу» - белгілі бір шабуылға қарсы тұрудың пайдасы. Сипаттағы кейіпкердің «жабу» сипаты туралы түсінігі жоқ, олар шабуылдың бір бөлігі ретінде қақпақтың артында болудың пайдасына ғана ие болады.

Басқаша айтқанда, физикалық тосқауылдың қарама-қарсы жағынан шыққан дереккөзге белсенді түрде шабуылдамайынша, сіз мұқаба емессіз.

Екінші жолда бір уақытта қолданылатын бірнеше мұқаба көздерін қолдану туралы айтылады. Негізінде сіз көздің және мақсаттың арасындағы ең үлкен физикалық тосқауылды тауып, сол қабаттың деңгейін қолданасыз. Сізде жарты қақпақты және шабуылдың қайнар көзі арасындағы жалпы қақпақты беретін бас-қабырға беретін жоғарғы қабырға бар болса, онда сізде жалпы қақпақ бар.

Осы екі жолдан біз мұқабаны қалай қолдануға болатындығын анықтаймыз. Мұқабаны анықтағанда, сіз үш сұрақты қоюыңыз керек:

  1. Қайнар көз мен мақсатты арасында маңызды зат бар ма?
  2. Дерек көзі әсері белгілі кедергілерді айналып өту мүмкіндігіне ие ме?
  3. Қайнар көзі мен мақсатты арасында ең үлкен зат дегеніміз не?

Fireball үшін ереже ішінара жабу/толық жабу комбинациясымен не болатынын айқындайды: Өрттің бұрыштары айналасында саяхатталғандықтан, сізде кедергісіз жол бар болғандықтан, қақпақтың артықшылықтарын ала алмайсыз. Қабырғалардың бірде-біреуі жалынның ешқайсысын сізге кедергі келтірмегендіктен, олардың біреуінен де пайдасы жоқ. Жоғарғы қабырға айналасында кең таралуы сияқты, ол талдың жоғары қабырғасының үстінен тарайды.

Егер мұқаба көз мен мақсаттың арасында болмаса, ол саналмайды. Егер қаптама қайнар көзі мен мақсатты арасында болса, ол есепке алынады. Егер заклинание әсері, көзге көрінетін көзге қарағанда, Fireball қалай бұрыла алатындығынан басқа бағытта тиімді түрде жұмыс істеуге қабілетті болса, онда бұл қабілетін барлық түрлеріне бірдей қолдану керек. Мұқаба көзден және мақсаттың арасынан өтпесе, саналмайды.

Or, to quote Jeremy Crawford, Your cover is foiled if an effect spreads around it and reaches you.

4
қосылды

Төрт төрттен бір бөлік жабық емес, жабық емес

Бұл сұрақтың қолданылуы мүмкін ықтимал жағдай схемасы:

target   3/4  total  point of origin of ice storm
   O      !     |     .

Егер сценарийге екі нәрсені қолданатын болсақ, бұл түсініксіз болады:

1) Олар айтқандарын істейді.

Total cover says [target] can't be targeted directly by an attack or spell, although some spells can reach such a target by including it in an area of effect.

Three-quarters cover says [target] has a +5 bonus to AC and Dexterity saving throws.

Жалпы мұқабада мақсатты мақсатты және Dex-ті сақтауға арналған +5 бонус бар деп айтылмайды, сондықтан жиынтық қақпақтан мақсатты пайда бұл жеңілдіктерге ие болмайды. Сол сияқты, жалпы қақпақты елемейтін нәрсе төрттен үш қабатты елемеусіз қалдырмайды, өйткені ол мұны істемесе де болады.

2) Жалпы соққылар.

Бұл сұрақты біз өрт сөндіргішінің жалпы қақпағын елемейді және «nofollow noreferrer»> Кроуфордтан келген бұл tweet «әсер сіз айналаға тараған және сізге жетсе, мұқабаңыз бұзылған», бұл тіл «бұрыштарда таралса», «қақпақты елемейді» дегенді білдіреді.

Алайда, мұз шабуылы жай ғана цилиндрде әр жаратылыстың тұтас жиынтығынан гөрі нақты сипатқа ие және осылайша жануарға қарсы тұру қабілетіне ие болғандықтан, цилиндрде әрқилы құтқару тастауын жасау керек. Сонымен қатар, ол бірдей «таратады» тілін пайдаланбайды, сондықтан ол all қақпағын елемейді, бірақ жалпы қақпақтың артықшылықтары қолданылмайды.

So?

Мұқаба бөлігінде (PHB 196, шоғырланған шахта ):

Мақсат бірнеше мұқаба көзінің артында болса, тек қана қорғайтын мұқабаның дәрежесі ғана қолданылады.

Егер жалпы қақпақ қорғалмаған болса, ол мұқабадағы ең қорғаушы дәрежесі емес.

мұз шабуылы жағдайда қорғайтын қақпағы төрттен үш, сондықтан төрттен үш қабаттың пайдасы қолданылады.


Требуета туралы әдейі жауап бермеймін.

Өйткені бұл жерде жағдай орынды емес. Требукет сізді жоққа шығарып, иемденген жоқ. Бірақ қабырға жойылса, сіз қымбатқа түсіп қалмайсыз, ал қабырға қаптаманы өз бетімен қамтамасыз ете алмайды.

2
қосылды
@DuckTapeAl Бұл сіздің заклинаның оқылуы болуы мүмкін, бірақ заклинание цилиндрдегі әрбір адам құтқару керек деп айтады. RAW мағынасы болмауы мүмкін, ал RACS және RAF кіреді, бірақ RAW, жарты қабырғасы толық қабырғадан қорғайтын сияқты, және RAW - белгілі бір шешім қабылдауға болатын жалғыз нәрсе, өйткені RACS және RAF жоғары пікір негізделген. (Айтпақшы, бұл дөңгелек тіпті міндетті түрде жоғарыда айтылмайды, айнала айналуы мүмкін, мысалы, сағат тіліне қарсы бағытта барады)
қосылды автор user45430, көзі
Спасибо @ V2Blast, мен оны байланыстыруға барғанда, ОП өз лауазымынан алып тастады және сілтеме бойынша түсініктеме берген сұрақ жойылды, сондықтан мен алаңдаушылықты болдым.
қосылды автор user45430, көзі
@DuckTapeAl және V2Blast Мен «жабу туралы» тілін пайдаланбайтын, бірақ жалпы қақпақты ескермейтін басқа заклады қолдандым.
қосылды автор user45430, көзі
@DuckTapeAl Мен сіз айтып жатқаныңызды түсінемін, бірақ RAW келіспеген сияқты. RACS Мен сізбен келісемін, егер мұз шабуылы толығымен елемейді, онда ол ішінара ескермеуі керек, бірақ RAW бұл емес. Егер менің RAW талдау қате болса, мен сізден өзіңіздің сұрағыңызға жауап беруге шақырамын.
қосылды автор user45430, көзі
Менің -1 тұрамын. Мұзды дауыл - бұл қатты мұздан құйылған құбылыс, ол жоғарыдан төмен түсетінін білдіреді. Ergo, егер сіз толық жабық шатырдың астында болсаңыз және жартылай жабық шатырдың астында болсаңыз, онда заклинант төбесін алып шығып, толық мұқабаны береді. Мен нақты ережелердің қандай екеніне қарамастан, ішінара жабу сізге пайда әкелетін және толық жабу болмайтын жағдайлар бар деп есептеймін. Жарты қабырға кез келген жағдайда толық қабырғадан қорғайды.
қосылды автор Martin F, көзі
-1: 3/4 мұқабасының бұрышына айналған өрт сөндіргішінде қақпақтың толықтай ескермейтіні үшін сол қақпақты елемеуге болады. Өрттің бұрышы айналаға таралғаннан кейін, сіз енді жабуыңыз мүмкін емес.
қосылды автор Martin F, көзі
Мен перефразируем, өйткені мен түсінбеймін. Мақсатты алудың жалғыз жолы - мақсат пен көздің арасында кедергі болса. Бұл толық және ішінара жабуға тең қолданылады. Егер мұз шабуылы толық мұқабаны елемейтін болса, онда ол сіз сипаттайтындай, мұқаба айналасында ұшып кетсе, онда бұл жартылай жабуға қолданылады. Мақсат пен дереккөздің арасындағы кедергілер немесе олар жоқ.
қосылды автор Martin F, көзі
+1 үшін «Егер жалпы қақпақ қорғаныс болып табылмаса, ол ең қорғаныс деңгейі емес.» Менің ойымша, бұл маңызды нәрсе, тіпті егер өрт сөндіруде сізге көмектеспесе де ...
қосылды автор Simon Whitaker, көзі
@DuckTapeAl: Шынында да. Мен өзімнің сұрағым бойынша өз пікіріммен айтқанымдай: Джереми Кроуфордқа қарсы, сондай-ақ, Fireball-ке қарсы емес жиынтық: » Егер сіздің әсеріңіз оған әсер етіп, сізге жетсе, мұқабаңыз бұзылған «.
қосылды автор V2Blast, көзі
Сіз өрт және қақпақ туралы сұраққа сілтемесін ұмытып кеткендейсіз.
қосылды автор V2Blast, көзі
Мәселен, мен +5-тен Ice Storm-дан құтқаруға қол жеткізе аламын ба?
қосылды автор inspectorG4dget, көзі

Бұл жағдайда, тіпті, ол мүлдем қолданылмайтындықтан, жалпы қақпақ теңдеулерге әсер етеді деп ойламаймын.

Мысалға, кейіпкердің артқы жағында 1/2 мұқабасы бар (кейде ол қалалық қабырғаға оның артынан қауіпсіздікпен қоршау бар) 3/4 қақпағы бар екенін елестетіп көріңіз. Егер монстр осы кейіпкерді артқы жағына түсіргісі келсе, тек 1/2 қақпақ қолданылатын болады, себебі 3/4 қақпағы шынымен монстртың шабуылында емес.

Мәселен, сіздің Fireball мысалында, таңбаның қолдануға болатын жапқыштың барлық көздерін қарап шығыңыз. Айтпақшы, олар толық мұқабаның қайнар көзін пайдалана алмайды, өйткені Fireball заклинаның айналасында жол таба алады, бірақ 3/4 жабу көзі заклинани айнала алмайды. Алдыңғы мысалға ұқсағандай, сіз шабуылға кедергі келтіретін қақпақты ғана қарастырасыз.

Сонымен қатар, жазбаша түрде жазылған ережелер жалпы мұқаба мүлдем қорғаныс емес :

Толық қақпағы бар мақсат тікелей шабуыл немесе заклинание арқылы бағытталуы мүмкін емес, бірақ кейбір заклинание оны мақсатты аймаққа қосу арқылы осындай мақсатқа жете алады.

AC-ға бонус туралы немесе лақтыруларды сақтау туралы ештеңе айтылмаған. Бұл менің ұсынысымды сақтайды, сіз қақпақты айналып өтіп болғаннан кейін артық ештеңе бермейміз.

1
қосылды
Бірақ штурвал тек қана жалпы қақпақты ғана емес, барлық бұрыштарда таралады, егер өрт сөндіргішінің жалпы қақпағын елемейтін болса, ол айналасына таралады, ол тек 3/4 қақпағын елемейді ме?
қосылды автор user45430, көзі
@BlakeSteel бұл 3/4 қақпағының сипатына байланысты. Мүмкін, үйлену заклинаны немесе ерлі-зайыптылар бар ма, әлде ДК-ны суланған жамылғы.
қосылды автор toxalot, көзі
@NautArch менің жауапымды екеуінде де жасайды. Егер бұл шеткі жағдай іс жүзінде пайда болмаса, онда жақсы, сіз бұл туралы алаңдатудың қажеті жоқ. Егер мұны істесеңдер, онда бұл туралы шешім қабылданады.
қосылды автор toxalot, көзі
Жартылай емес қақпақ Джереми Кроуфордқа қарсы Fireball-тан да көмектеспейді: «Егер сіздің әсеріңіз жойылса айналасында таралады және сізге жетеді. «
қосылды автор V2Blast, көзі
Бұл жауапты сәл жақсартуға болады, бұл Dex-ке бонустың барлық жағдайларда үнемдеуі тек жарты залалды алып тастағанда ғана жақсартады.
қосылды автор chirlu, көзі
@BlakeSteel Бұндай бұрмалаушылықты болдырмау үшін бұрыштар дөңгеленген болуы мүмкін ...
қосылды автор chirlu, көзі
Сіздің жауабыңыз, сіздің таңдауыңыз :) Сізге кейбір f0lks қалай жауап беруі мүмкін екендігін білдіруге рұқсат етіңіз.
қосылды автор murugan, көзі
@DaaaahWhoosh Жауапты әдеттегі ережелерге сүйеніп, үй иесі қандай/мүмкін еместігін анықтауға тырыспаңыз (мәселеде бұл анық анықталмаған болса).
қосылды автор murugan, көзі
@DaaaahWhoosh Мен өзімнің сұрағымды түсіндіру үшін редакция жасадым. Сіздің сұрағыңызға әлі жауап берілмегенін тексеріңіз.
қосылды автор cjor530, көзі

«Ең қорғаныш» қарсы «Ең жоғары»

Сіз айтып кеткендей,

жабу ережелері күйі:

     
    

Мақсат мұқабадағы бірнеше көздердің артында болса, тек ең қорғаушы мұқабасының дәрежесі ғана қолданылады

  

Ақыр соңында батыл сұрағыңызды қорытындылай отырып, сіз былай деді:

Мақсаттың жалпы қақпағы және төрттен үш қабаты бар болса, және егер төрттен үш жабудың пайдасы жалпы қақпақтың пайдасына қарағанда әлдеқайда тиімді болатын болса, жағдай туындайды төрттен үш қабаттың немесе жалпы жабудың пайдасы.

Мен іздейміз, тек қана қорғайтын қорғаныс болып табылатын жағдайда, « protective « үшін пайдалы дегенді алмастыруға болады, :

Егер [...] үш төрттен астам қапшық [...] жабудың жалпы мұқабасынан [қорғаныс деңгейі қандай?] [

Соңғы ауысым PHB мәтінінен тікелей алынғандығын байқайсыз. Егер менің жауапты super анықтамаса, мұнда:

Егер (тек) ең қорғайтын дәрежесі қолданылса, кез-келген жағдайда бұл оның деңгейі немесе деңгейіне қарамастан қолданылады ең пайдалы фракция немесе кез келген.

Ереженің мақсаты қандай?

Әзірлеушілердің ниеті туралы жорамал жасау қауіпті болуы мүмкін, бірақ мен болжауым керек болса, мұқабаға қатысты ережелердің нүктесі тек сөзі екенін түсінемін. 3/4 мұқабасының 1/2 қақпағының артқы жағында, сіз AC/DEX сақтауға +2 және +3 болмасаңыз, « > тек ең қорғайтын «бір».


Сіздің мысалдарыңыз

Сұрақтың әртүрлі түзетулері арқылы сіз өрт сөндіру мысалын және требукет мысалын айттыңыз. Сіз оларға тым ілініп қалмауды сұрағаныңызда, айқындық мақсаттары мен басқаларға нақты мәселелерді шешуге көмектесетін болсам, мен оларды осында айтамын.

Fireball: As pointed out by V2Blast in the comments, Jeremy Crawford ruled that "Your cover is foiled if an effect spreads around it and reaches you." So this specific example wouldn't be affected by any degree of cover.

Trebuchet: If the weapon is strong enough to destroy a wall, that wall won't provide cover, as described in the PHB; rather it would help a creature hide. If, regardless of lack of visibility, the person aiming the trebuchet managed to hit the right part of the wall, again, the wall would not provide any degree of cover.

0
қосылды

Олар жеке әсерге қолданылатын ең көп қорғаныс қақпағын алады

Бастапқы сұрақтың түзетулеріне қарамастан менің жауапым әлі де бірдей.

Өрттің аталмыш нұсқасына сілтеме жасаған кезде сіз 3/4 қақпағының пайдасына ие боласыз, себебі сіздің үстеліңіздің бұрыштарыңыздың айналуы сізді +5 Dex сыйақыдан құтқарудан бас тартатынын ескере отырып, өзіңіздің жағдайыңыз үшін ең қорғаныс береді. RAW осы аспект бойынша түсініксіз, сондықтан ол DM шешімі болар еді.

Требучет мысалына келетін болсаңыз, сізде требуштың шабуылынан жалпы қақпақ бар және оны мақсатқа қою мүмкін емес. Бұл нақты әсер үшін ең тиімді қақпақ. Қабырғалар қирағанда, жартастар сізге қарай ұшып келе жатқанда, бұл басқа әсер және сіз өзіңізге қатысты қолданылатын қақпақты кешіресіз.

Егер сіз жай ғана қабырғаның артында тұрған болсаңыз және бұл сізден аулақ болғыңыз келетін қабырға болса, онда оған қатысты ешқандай қақпақ жоқ; тау жыныстары құлап, сіз өлесіз.

Керісінше, сіз тақтың арт жағына жасырынып, оны 3/4 қақпақ ретінде қолдандыңыз ба, сіз Dex-ден не істеу керек болса, сол қақпақтың пайдасын аласыз; жартастар құлап, өлімге емес, құтқару үшін +5 болады. Егер қабырғаға жарылыс әсерінен аулақ болсаңыз және төбеңіз де тұрақсыз болып шықса, онда сіз үйренудің қандай да бір түріне ие болған әсіресе ерекше тақ болмаса, онда сізден құлап кетудің қандай да бір пайдасы болмайды; тау жыныстары құлап, сіз өлесіз.

Қарамастан, егер 5e пайдаланады өту уақытын сипаттау үшін шайқаста, бұл дегеніміз, барлық уақытта бір мезгілде барлық айналысады. Мысалға, «Шабуылдар шабуылдары» оларды іске қосқаннан кейін ғана орын алады.

0
қосылды
Бұл жауаптың неге неліктен төмендегеніне сенімді емеспіз - мәселенің мәні мен мазмұны мәселенің нақты мәніне жауап береді (нақты мысал емес, бұл мысал жақсы жағдайда, бұл жағдайда). Блейк Стилдің жауапына бір нәрсе түседі - Егер жалпы қақпақ қорғаныс болмаса, , мұқабаның ең қорғау дәрежесі емес.
қосылды автор Simon Whitaker, көзі
Мен өзімнің сұрағым бойынша өз пікіріммен айтқанымдай: - Джереми Кроуфордтың әрқайсысында да емес, сонымен бірге Fireball-ке қарсы емес: » Егер сіздің әсеріңіз оған әсер етіп, сізге жетсе, мұқабаңыз бұзылған «.
қосылды автор V2Blast, көзі
@IsaacReefman кейде жартастар құлап, адамдар қашып құтылу үшін батыл кездейсоқ басады.
қосылды автор Pyrotechnical, көзі